• Verlenging coronamaatregel en opzet wedstrijden 2e helft competitie 2020-2021

  11 dec 2020
 • N.a.v. de persconferentie van onze minister-president van dinsdagavond en de daaruit voortvloeiende verlenging van de huidige coronamaatregelen hebben we besloten om de eerste twee speelronden van het nieuwe jaar (weekenden van 9 en 16 januari 2021)  naar achteren te verplaatsen. Deze weekenden worden in hun geheel verplaatst naar resp. het weekend van 24 april (weekend 9 januari) en 15 mei (weekend 16 januari). De weekenden van 20 en 27 februari, 17 april, 1 en 8 mei kunnen door de verenigingen worden gebruikt om losse wedstrijden naar toe te verplaatsen. Deze beslissing is genomen zodat verenigingen zo snel mogelijk met de verhuurders in gesprek kunnen om de zaalhuur voor de eerste twee competitieweekeinden van januari 2021 terug te geven en voor april en mei extra zaalhuur te kunnen aanvragen.

  Afhankelijk van de richtlijnen van het kabinet bestaat de mogelijkheid dat meer weekenden vanwege corona verplaatst moeten gaan worden. Wanneer dit het geval is, zullen deze achtereenvolgens verplaatst worden naar de weekenden van 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni en 19 juni 2021. Bij uitval van veel weekenden zou zelfs nog een gewijzigde competitie opzet tot de mogelijkheden kunnen behoren. De verenigingen worden tijdig hiervan op de hoogte gebracht!

  Jaarcompetities
  Ook de wedstrijden in de  landelijke competities (senioren en jeugd) en afdelingscompetities (alleen senioren) die zijn verplaatst van de weekenden van 9 en 16 januari naar resp. 24 april en 15 mei zullen in Sportlink door de verenigingen binnen het weekend kunnen worden verplaatst zonder wijzigingsverzoek.

  Of de landelijke Final Four (in welke vorm dan ook) nog gespeeld kan gaan worden is afhankelijk van het moment dat weer regulier competitie gespeeld mag gaan worden. Deze beslissing volgt op een later moment.