• Sportlink - Dé basketball app

  De NBB maakt gebruik van diensten van Sportlink voor de automatisering. Voor NBB-leden is de Sportlink-App nu beschikbaar met informatie over onder meer wedstrijden, uitslagen en standen. Maar belangrijker nog, met de App heb je ook je digitale spelerspas op je telefoon.

  Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag. Of je nou speler bent, wel of geen lid bent van een basketbalvereniging, het maakt niet uit. De app is er voor iedereen die van basketball houdt!

  De App (mobiel) is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

  Je kan de App downloaden. Gebruik hiervoor de link op de volgende pagina: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/.

  Inloggen

  • Inloggen doe je met het e-mail adres, dat bij CADY'73 in het systeem staat. Dus het e-mailadres dat bekend is bij de vereniging.
  • Leden zonder e-mailadres in Sportlink Club kunnen de App enkel als toeschouwer gebruiken. Hiervoor kan je met je eigen e-mailadres inloggen.
 • De laatste up-to-date versie van de Basketball App is Versie 5.

  Android 4.4

  Met de introductie van versie 5 is het API-level dat Sportlink gebruikt verandert van API-level 14+ (Android 4.0, 4.0.1, 4.0.2, ICE_CREAM_SANDWICH) naar 19+ (Android 4.4, Kit Kat).

  Gebruikers moeten dus een apparaat gebruiken dat minimaal Android 4.4 bevat.

  Voor de volledigheid. Dit zijn de data waarop deze versie is uitgekomen:

  Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) - 19 oktober 2011 (te oud)

  Android 4.1 (Jelly Bean) - 27 juni 2012 (te oud)

  Android 4.2 (Jelly Bean) - 29 oktober 2012 (te oud)

  Android 4.3 (Jelly Bean) - 24 juli 2013 (te oud)

  Android 4.4 (KitKat) - 31 oktober 2013 (voldoende).

  Lees meer

 • Wisselen van tablet tijdens een wedstrijd

  Wisselen van tablet tijdens een wedstrijd

  Er verschijnen bij het openen van het digitaal wedstrijdformulier twee keuzes.

  • Gegevens die bekend zijn
  • Eerder ingevulde gegevens

  Hieronder uitleg over waarom deze functie bestaat en welke optie het beste gekozen kan worden.

  Het digitaal wedstrijdformulier (DWF) moet worden beschouwd als een kladblaadje, die op de tablet bestaat. Alle informatie die ingevoerd tijdens de wedstrijd wordt in dit kladblaadje opgeslagen. Hierdoor is het niet per se nodig tijdens de wedstrijd een internetverbinding te hebben.

  Uitzondering hierop is het "live volgen". Hiervoor is uiteraard wel een internetverbinding nodig.

  Om gegevens naar de servers van Sportlink te sturen heb je wel een internetverbinding nodig. Je kunt het versturen van informatie naar de servers van Sportlink forceren. Dit kan onder andere door:

  • In het DWF een stap terug te gaan (dan komt de vraag of je de gegevens wilt opslaan)
  • Of te kiezen voor "naar vastleggen" bij periode en in de laatste stap van het DWF alle informatie in te vullen en op de knop onderin het scherm klikken. Ook dan zullen alle data naar Sportlink verstuurd worden.

  Waarom is dan de optie "Reeds ingevulde gegevens laden" nodig?

  Met deze optie kan gekozen worden of de data van het kladblaadje of de data op de server van Sportlink wilt ophalen. Er verschijnen bij het openen van het DWF twee keuzes.

  • Gegevens die bekend zijn (informatie op de server van Sportlink)
  • Eerder ingevulde gegevens (informatie in het kladblaadje)

  Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kiezen voor de optie “gegevens die bekend zijn” zal ertoe leiden dat de gegevens die op de server bekend zijn worden opgehaald. Dit is handig als tijdens de wedstrijd van tablet gewisseld moet worden (vanwege lege accu of technische problemen met de tablet).

  Voorbeeld:

  Je hebt de eerste periode van de wedstrijd al vastgelegd, maar de accu is bijna leeg. Dan kun je het DWF verlaten (via backtoets) en deze opslaan. Je kunt dan op de tweede tablet de wedstrijd openen (met hetzelfde account) en "gegevens die bekend zijn" ophalen. Dan kan je met een tweede tablet verder gaan met het invoeren van de gegevens van de tweede periode op deze manier de wedstrijd verder afmaken.

  Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kies je voor de optie “eerder ingevulde gegevens.” Dit zal ervoor zorgen dat het kladblaadje opnieuw geopend wordt. Deze optie kan je gebruiken als je per ongeluk tijdens de wedstrijd de app hebt afgesloten of deze eruit zichzelf mee is gestopt. Dan zal de tablet de gegevens die bekend zijn opnieuw openen en kan je verder waar je gebleven bent.